Welkom op de site van Zadelpasser Brabant. Ik ben een MSFC zadelpasser https://msfc.nl/zadelpasopleiding/ met de passie voor paarden en zadels! Omdat ik tijdens het lesgeven en jureren ( t/m ZZL ) zo veel slecht passende zadels tegenkwam ben ik me steeds meer en meer gaan bekwamen in het vak. Zo heb ik in Frankrijk de zadelpas opleiding gedaan en heb ik in Belgie de Zadel en Gareelmaker opleiding gedaan. Dit is een 2,5 jarige opleiding die ik pas heb gevolgd na het afronden van mijn Master Saddle Fitting Consultant opleiding. https://syntrawest.be/

Heel graag stel ik me even voor in het kopje https://zadelpasserbrabant.nl/zadelpas-service-brabant/ zo kun je lezen waar mijn passie vandaan komt.

Uiteraard komen we heel graag langs om uw zadelprobleem te verhelpen. Heb je een paard met rugproblemen, laat je zadel een keer nakijken. Zadelpas service Brabant maakt graag een afspraak om alles te checken. We kunnen het zadel checken op fouten. We maken een template van uw paard en daarna kijken we hoe uw eigen zadel ligt. Wanneer dit goed ligt, kun je je paard zelf even rijden om te kijken of het ook in beweging nog steeds goed ligt.

Wanneer het zadel niet goed ligt kunnen we het vaak zo maken dat het wel fijn is voor het paard. Wellicht moeten we de hele vulling uit het zadel halen en opnieuw opvullen. Dat kan een paar dagen duren maar uw paard is u heel dankbaar! Ook werk ik veel met de prolite pad met de LeMieux Pads en de Koude pers voor het aanpassen van je zadel.

Je kunt natuurlijk 2 x per jaar je zadel aan laten passen, maar daar wordt het niet beter van in het algemeen. Je kunt ook je paard een heel klein beetje aanpassen, dat kan met de fantastische prolite pad. Als ruiter ben ik geen fan van pads etc en ik hoorde ook altijd om me heen, een goed passend zadel heeft geen pad nodig. Dat klopt, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar een paard is in de zomer vaak wat dikker dan in de winter. Daarnaast ontwikkeld een sportpaard zich vaak in een hoog tempo. Dan is deze pad, die je op ontzettend veel verschillende manieren kunt aanpassen, een super oplossing. Het zadel moet altijd gelijkmatig zijn, maar de meeste paarden zijn ongelijkmatig in de spieren. op deze manier kun je dat prima oplossen. Zadelpas service Brabant heeft de pads altijd op voorraad.

Heel soms kan het zijn dat het zadel niet de juiste maat voor het paard heeft. Denk bijvoorbeeld aan de verkeerde boommaat of type boom. Vaak wordt alleen aan het kopijzer gedacht maar ook de bomen kunnen enorm verschillen. Mocht dit het geval zijn, kiezen we samen een goed passend zadel uit. Dat kan nieuw of een gebruikt zadel zijn. Als Zadelpas service Brabant heb ik veel zadels op voorraad.

De gebruikte zadels zijn te vinden onder https://zadelpasserbrabant.nl/gebruiktezadels

De liefde voor paarden begon al vroeg. Mijn vader ging elke dag een A pony Sandy naar het land brengen en ik moest en zou erop. Het echt ponyrijden begon toen ik 6 jaar was en Sandy echt van mij werd. Ik was niet eens in staat om een hoofdstel aan te doen maar rijden moest ik. Met behulp van ouders en broers kwam dat gelukkig goed en vele pony’s en paarden later rijd ik nog steeds met veel plezier.

vanaf mijn 13e jaar begon ik met wedstrijden rijden. Nadat het felbegeerde winstpunt in de B dressuur behaald was, deed ik nog maar 1 ding: springen. Vele jaren later was ik diverse keren Z springen geweest bij zowel de pony’s als de paarden. Aan mijn flamboyante springcarriëre kwam een einde na een trap van een paard. Naast het afscheuren van mijn voorste en achterste kruisbanden, was er nog veel meer kapot dus inmiddels ben ik 5 x aan die knie geopereerd. Springen geeft helaas teveel druk op die knie dus ben ik me gaan toeleggen op de dressuur want dat ik ook gewoon leuk. Inmiddels heb ik diverse paarden zadelmak gemaakt en opgeleid tot Z2 en ZZL dressuur. Uiteraard maak ik thuis nog graag een sprongetje. Een lekkere rit in het bos doen we ook op zijn tijd.

Naast het paardrijden zelf ben ik ook Orun instructeur, ZZL dressuur jurylid en organisator van dressuurwedstrijden onder MW Horse Events. Ook ben ik moeder van een dochter die graag pony rijdt. Vooral bij de pony’s lopen we vaak aan tegen slecht passende zadels. Tijdens het jureren zie ik ook helaas paarden en pony’s lopen die zich echt niet happy voelen. Vaak is een slecht passend zadel wel heel erg zichtbaar door klapperen etc. Hopende dat ik met zadelpasser brabant een aantal paarden kan helpen.

Om die reden ben ik de https://msfc.nl/ MSFC zadelpasser opleiding gaan doen in 2021. Zo ben ik dus een zadelpasservice in Brabant en hoop ik een vele paarden te kunnen helpen met rugproblemen die veroorzaakt worden door minder goed passende zadels. In september 2021 ben ik met 2,5 jarige zadelmakersopleiding in Belgie bij https://syntrawest.be/ Zo leer ik nog meer over het zadel en kan jullie en de paarden nog beter helpen. Tijdens deze opleiding zijn we begonnen met alles te leren over leder. Welke delen gebruik je van het leder dat je koopt. Voor singelstoten gebruik je heel ander leer dan bijvoorbeeld een sier riempje. Daarna zijn we met de hand hoofdstellen en halsters gaan maken. Wij beginnen met een croupon leder. Dan gaan we riemen snijden, op dikte af schalmen, het gewenste item maken. lijmen, verven en met de hand naaien. Uiteraard maken we de randjes mooi en komt overal een mooie siernaad op. Zo kan ik het hele hoofdstel met de hand vervangen en maken. Al is dit niet mijn dingen moet ik eerlijk zeggen. Wat vind ik leuk: de zadels! Ik ben niet voor niets zadelpasser brabant. Bij het vervangen van de vulling, gaat een zadel helemaal open en in vind het fantastisch om te zien wat er dan tevoorschijn komt. Welke type vulling, welk type boom. Elk merk heeft weer andere eigenschappen. Als laatste gaan we alles dichtnaaien. Eerst de voor en dan de achterkant. De eerste paar zadels had ik natuurlijk te veel opgevuld, en dan gaan de kussens niet meer dicht. Dus dan ging het zadel weer open en een deel van de vulling er weer uit. Allemaal handwerk en super leerzaam!

Heel graag kom ik even op locatie langs. Neem even contact met zadelpasser brabant op.

Momenteel rijd ik graag met een bus vol met gebruikte dressuurzadels om zo vele paarden van goed passende zadels te voorzien. Wat is dan een goed zadel? Een mooi, nieuw zadel? een zadel, vol met swarovski? Het antwoord is heel makkelijk, kijk naar je paard. Ligt het zadel hier heel mooi en stabiel op? is je paard blij als je met je zadel aankomt. Kijkt je paard nog steeds blij tijdens het aansingelen? Dan ben je al behoorlijk goed op weg. Een paard reageert heel snel op pijnprikkels. Kijk en luister goed! Het hoeft zeker niet altijd aan je zadel te liggen, maar helaas is dat vaak wel de reden.

Laat de osteopaat en fysiotherapeut zo vaak komen als je nodig vind, maar sla de zadelpasser niet over. Je gaat dan vaak een heel veel problemen uit de weg. Als zadelpasser Brabant kom ik helaas veel problemen tegen. Fantastische paarden die niet meer willen lopen. bijten tijdens het aansingelen, steigeren, bokken, noem maar op. De oorzaak zou een uitglijder in de wei kunnen zijn maar het zou zo maar aan je zadel kunnen liggen! Schroom niet en app me op 06-28886342

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X