Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

Het was de singel: Vorige week werd ik bij een pony geroepen die sinds een paar weken lastig werd met opzadelen en met rijden. Super goed dus, dat je dan een zadelpasser en zadelmaker laat komen. Het probleem kan heel goed in het zadel zitten inderdaad.

Nadat ik even kennis had gemaakt met de amazone en pony heb ik de pony heel uitgebreid gevoeld en gepalpeerd. Voelen is zacht om warmte verschillen en bultjes etc te voelen, ik kijk of de schouders gelijk staan en of de heupen gelijk zijn. De pony was inderdaad erg gevoelig bij de singelgroeve. Dat is de groeve waar de singel uiteindelijk altijd in terecht komt. Hoe verder deze naar voren ligt, hoe belangrijker het is om je singel een keer goed te bekijken.

Na controle van het zadel bleek dat deze nog mooi recht was en geen harde kussens had. Ik heb het zadel op de pony gelegd en ook dat was eigenlijk prima. Maar in stand kan alles anders zijn dan in beweging. Dus de amazone ging opzadelen.

Tijdens het aansingelen zag ik een flinke reactie dus ik had al een vermoeden ha ha. De rechte singel zonder elastiek hebben we vervangen door een singel van Connect https://connectsaddles.com/?page_id=1721&lang=nl Dit type dat in de link staat. Ik heb gemerkt dat de paarden daar super op reageren. We hebben even gereden en ik het het zadel zo opgevuld dat het mooi stil lag en de pony zich niet bol maakte tijdens het rijden. Gelukkig is dit een heeeele duidelijke pony, wat mijn werk alleen maar makkelijker maakt.

Later heb ik als controle, toch even de eigen singel aan het zadel gemaakt. De reactie was echt overduidelijk. De pony maakte zich helemaal bol en begon flink te bokken. Deze singel is uiteraard verkrijgbaar bij zadelpasser Brabant. Bekijk de singel via https://zadelpasserbrabant.nl/product/connect-anatomische-singel-de-luxe/

Dank je wel voor de overduidelijke reactie!

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X