Vandaag had ik weer een super leuk zadelpas consult in Someren. Ik kwam bij een heel leuk paardje die net bij deze eigenaresse was. Ze kon een leuk https://www.wintec.nl/ zadel kopen en wilde graag weten of dat goed op het paardje paste.

In stand lag het zadel met witte boom helaas niet goed. Dit was echt te wijd. Dat is het voordeel van een zadel met verwisselbaar kopijzer, je kunt dit makkelijk zelf vervangen. Deze hebben we vervangen door een rood kopijzer en dit paste wel goed. in stand lag het zadel eigenlijk prima. Dus zijn we een stukje gaan rijden.

Ondanks dat de ruiter slank was, zakte het zadel wel flink in elkaar en op de schoft. We moeten zowel aan de voor en achterkant echt ruimte genoeg hebben voor een hele hand. Helaas, na een paar minuten rijden was het echt te ver gezakt. Met een https://zadelpasserbrabant.nl/product/prolite-pads/ had ik het wel kunnen liften maar zou ik alleen doen bij een zadel dat al van de eigenaar is. Mijn advies was dus om dit zadel niet aan te schaffen.

Gelukkig had deze dame nog een western zadel die ze zelf super lekker vond zitten maar waarvan ze twijfelde of het niet te groot was. Western zadels lijken natuurlijk heel groot omdat er een pad onder zit en achter het zitvlak vaak nog veel leer bevestigd zit. Maar op dit leer zit geen druk.

De zitting paste echt prima. Deze kwam zeker niet voorbij T18. Dit zadel hebben we even in stand en ook in beweging gekeken en dat was een prima optie! Dus de twijfel was weg en de ruiter gaat lekker met het western zadel rijden. zo kan een zadelpas consult in Someren ook verlopen.

Recommended Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X