Vandaag gaan we in Nunhem voor een zadelpasconsult. Als eerste heb ik de de pony’s opmeten en de zadels goed nakijken. 1 pony is heel gevoelig. Dat kan karakter van de pony zijn maar wellicht ligt het zadel niet goed. Pony’s zijn super gevoelig in de rug, dus er hoeft maar iets niet helemaal lekker te liggen en er ontwikkelen al problemen. Deze pony gaat er soms zomaar vandoor, uit het niets. De jonge amazone heeft veel lef, dat is heel fijn. Maar soms, wanneer ze opstapt, gaat de pony bokken en ligt de jongedame in het zand:) Dan is dit gelukkig een ruiter die even haar rijbroek afveegt en weer verder gaat maar het is niet helemaal de bedoeling. We gaan eens kijken of we deze pony kunnen helpen. Het is een hele leuke Welsh Cob.

Het zadel lag inderdaad niet helemaal super. Als eerste begin in mijn zadelpasconsult in Nuhem met het nakijken van het zadel eerst helemaal goed nagekeken. Dat was prima in orde maar wat oud. Daarna heb ik de pony opgemeten en een afdruk gemaakt. Vervolgens is de volgende stap het zadel op de pony leggen en overal voelen of het goed aansluit en of het ergens knelt etc. Het zadel lag eigenlijk prima. Wel is het een wat ouder zadel van spalding. Zelf heb ik ook een tijd met Spalding gereden en ik vind het hele fijne zadels. Alleen sluiten de kussens vaak niet heel goed aan. Bij een prima rug is een ander zadel vaak een betere keuze maar deze zadels zitten wel heerlijk.

Ik heb het zadel meegenomen naar de zadelmaker. Dit zadel is weer keurig opgevuld en netjes gemaakt. Soms is dit helaas nodig. De zadels worden hard als ze wat ouder zijn. Dat is voor de pony niet fijn. Op termijn mag hier wel een geheel nieuwe vulling in maar de kosten daarvan zijn 250 euro en dat is een zadel dan vaak niet meer waard. Kijk voor mijn gehele aanbod gebruikte zadels op: https://zadelpasserbrabant.nl/gebruikte-zadels/

Recommended Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X