Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

heel fijn zadelpasconsult in Lithojjen. Deze klant had een super fijne Spielberg merrie en wilde weten of haar huidige zadel goed paste. Ook bij deze leuke 3 jarige merrie ben ik begonnen met het voelen en bekijken van het paard. Daarbij controleer ik of het paard gevoelig is bij de rug en singelgroeve. Als laatste controleer ik de rug zelf. Daarbij liet het paard totaal geen gevoeligheden zien. Dat is altijd een mooi begin.

Daarna heb ik deze Spiellberg merrie opgemeten en ze was mooi gelijkmatig in bespiering

Daarna heb ik het zadel zelf gecontroleerd. Is de boom nog goed, zit daar niet teveel speling op? Zijn de singelstoten nog goed, dat doe ik vooral ivm het gevaar van afbreken etc. De veiligheid van de ruiter is altijd het meest belangrijk. Zijn de kussens nog zacht en mooi gelijkmatig? En vooral zijn de kussens recht? Bij scheve kussens gaat het zadel nooit fijn op het paard liggen. Bij dit zadel was alles dik in orde.

Daarna heb ik het zadel op het paard gelegd. Dan ga ik onder en tussen het zadel voelen of dit lekker ligt. Het viel me meteen op dat er te weinig ruimte zat onder de schoft. Het zadel lag verder netjes, de kussens sloten mooi aan. Maar weinig ruimte bij de schoft is een probleem. Zeker omdat er nog geen ruiter op zit. Wanneer de ruiter plaatsneemt, zal het nog meer zakken en pijnpunten op het paard geven.

Ook hier was de prolite pad de oplossing. https://zadelpasserbrabant.nl/product/prolite-pads/

Met deze https://msfc.nl/ prolitepad heb ik het zadel aan de voorkant gelift. Opeens was er wel ruimte en lag het zadel veel meer in balans. De ruiter is gaan rijden en voelde in stap al veel meer ruimte. In draf bleef het zadel keurig liggen en in galop ook!

Het bestaande zadel van deze ruiter past dus prima op het paard. Deze Spielberg merrie is pas 3 jaar dus ik vind het al heel bijzonder dat ze mij dit allemaal zomaar liet doen. Over een paar maanden zal ze zich nog meer ontwikkeld hebben waardoor de pad een dunnere opvulling nodig heeft.

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X