Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

Ik zie dat ik al een tijdje niet meer heb geschreven. Pasconsult bij erg loperig paard. Het is ook ontzettend druk met alle pasconsulten en reparaties maar een aantal pasconsulten blijven je natuurlijk bij. zo werd ik naar een paard geroepen die verhuisd was van stal. Zoals gebruikelijk ga ik eerst een aantal gegevens opschrijven, onderzoek ik het paard, daarna het zadel en ga ik het paard meten en intekenen. https://zadelpasserbrabant.nl/werkwijze-zadelpassen/

Daarna leg ik het bestaande zadel op het paard en met de vorm van de boom was niets mis. Deze volgde de lijn van de rug mooi, Het was ietsje wijd en het paard had iets spier verlies dus met een paar schimmetjes heb ik dat opgelost. Het paard reageerde in mijn ogen niet op het zadel. Niet bij het aankomen met het zadel, niet bij het opleggen en ook niet bij het aansingelen. Wel vond ik dat het paard reageerde op het hoofdstel. Nu ben ik geen hoofdstelfitter maar daar leek niet zoveel mis mee. Toch zag ik daar wel een kleine reactie die het paard niet liet zijn bij het zadel.

Toen zijn we even naar de bak gegaan. We zijn begonnen aan de longe in de longeercirkel. De ruiter ging er op en in stap ging het nog prima. Maar bij het aandraven ging het paard er echt vandoor, en niet een beetje. Echt enorm. Nadat dit jonge paard eindelijk was gestopt met rennen was de jonge amazone er eigenlijk wel klaar mee. Wel had ik in de korte tijd kunnen zien dat het zadel zich wel keurig gedroeg ( in tegenstelling tot het paard zelf )

Nogmaals heb ik het zadel aan alle kanten gevoeld en bekeken en ik kwam tot de conclusie dat het echt niet aan het zadel kon liggen. zo werd het pasconsult bij erg loperig paard wel met een vraagteken afgesloten. Ik heb een vriendin aangeraden die paarden echt heeel goed kan trainen. Wellicht was dat een optie.

Een paar maanden later zag ik filmpjes van het paard dat ik in de winter zo keihard door de bak zag gaan. Op video zag ik echt een compleet ander paard! Wat was nu het probleem? een samenspel van de verhuizing. nu stonden de paarden weer aan huis en….. er bleek nog 1 of 2 wolfstanden te zitten. De tandarts was geweest maar had ze niet gezien. Dus met excuses van de tandarts, want dat had ie moeten zien, maar fouten maken is menselijk en een excuus is al top.

Toch ben ik wel blij dat mijn gevoel me wederom niet in de steek liet, ik zag een reactie op het hoofdstel, dat klopte dus precies.

Het enige dat telt is dat paard en amazone weer blij zijn en lekker samen kunnen trainen. !

Recommended Articles

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X