Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

Sommige consulten vergeet je gewoon nooit meer. Zo kwam ik afgelopen week bij een super lief klein, dapper meisje met een lieve mama en oma. Ze had een pony van rond de 120 en het was tijd voor een echt zadeltje. Nu past op deze pony’s maximaal een 14 inch zadeltje, soms een edix van 15 inch maar groter is gewoon niet mogelijk. Gelukkig was dit meisje lekker smal dus ze kan nog een paar jaar vooruit.

Ik heb diverse 14 inch zadels erop gehad en een nieuwe wintec maar mijn principe blijft toch, het zadel mag niet duurder zijn dan de pony zelf. Daar is de klant het meestal vaak mee eens ha ha. Een goed passend zadel hoeft helemaal niet duur te zijn, als het maar past.

Zo kwam ik op een mooi, gebruikt 14 inch veelzijdigheids zadel uit. Nu kan een zadel in stand heel mooi liggen maar het is belangrijk dat het in beweging ook goed past. Meestal is draf lichtrijden de belangrijkste test. In stap ligt het meestal wel mooi. In galop kan het wel naar voren gaan schuiven als het te wijd is, maar een zadel gaat vaak klapperen als het niet mooi past.

Dus hop, de cap op en een stukje rijden. Nu had het ontzettend veel geregend waardoor alleen een stukje door het bos mogelijk was. Ik ben in het bos gaan staan en het dappere ruitertje kwam een aantal keren voorbij in draf. Ik had al in 3 passen gezien dat het zadel mooi lag maar het kan nog naar voren gaan schuiven of scheef liggen. De jonge amazone zat keurig recht in het zadel en het bleef mooi op zijn plek. De waarde van het zadel? 100 euro. Zo hebben we voor een klein bedrag een fijne jonge ruiter super blij gemaakt.

Daarna heb ik nog even gekeken of het zadel van haar moeder goed lag. We liepen weer een stukje door het bos en de kleine meid was lekker aan het babbelen, zoals mijn dochter dat ook zo mooi kon doen op die leeftijd.

We liepen richting stal en ik voelde haar kleine, zachtje handje in mijn hand. Zooo schattig. Ik keek haar moeder aan en die kon er gelukkig wel om lachen en zei meteen: ze is zo blij met haar zadel. Dan smelt je toch….

Mijn kinderen zijn inmiddels al een heel stuk ouder en die kleine kinderhandjes, dat vertrouwen, zo puur. Het is geweldig om daar soms weer aan herinnerd te worden.

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X