Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

Deze dag had ik een speciaal consult. Deze eigenaar belde mij niet voor 1 consult maar meteen 3 consulten. Dat is natuurlijk altijd fijn voor Zadelpasser Brabant, een consult in Vredepeel. Het was wel een stukje rijden maar we begonnen met het paard van de eigenaresse zelf. Een super leuke kruising tussen een fries en een tinker. Lekker fors en sterk en liep al M1 dressuur. Het zadel was speciaal voor dit paard aangemeten maar helaas is de huidige zadelpasser gestopt. Gelukkig lag dit zadel heel mooi op het paard. Wel zakte het ietsje naar beneden dus ik heb een https://msfc.nl/zadelpasopleiding/ prolite padje aangeraden omdat er toch wel een wat zwaardere ruiter op reed. Ook hier heb ik eerst gevoeld en gemeten. Daarna heb ik het zadel gecheckt en dat was nog tip top in orde. Ook op het paard lag het nog prima maar wanneer de ruiter plaats nam zakte het iets te veel op de schouders en dat is gewoon niet fijn.

De amazone heeft met het padje even gereden en zo bleef het inderdaad super goed liggen. Het tweede paardje was een leuke haflinger waar vooral lesjes mee gereden werden door leerlingen. Nu zijn de lespaardjes de meest onderschatte groep paarden en pony’s in mijn ogen. Ze hoeven misschien niet heel hard te trainen zoals wij dat gewend zijn maar ze lopen wel veel uren met meestal, minder kundige ruiters op hun rug. Juist voor hen is een goed passend zadel essentieel. Nu had dit paard helaas een zadel dat echt alleen nog maar aan de muur mag hangen. Dus ik ben heel blij dat ze mij geroepen heeft. Het zadel was te hard en kwam ook vooruit T18. Ik ga voor dit leuke paardje een ander zadel zoeken. Wel had ze nog een ander zadel liggen van Kieffer. Dit zadel lag prima voor dit leuke paardje.

Daarna kwam het derde paardje aan de beurt. Een hele leuke merrie die gelukkig in deze stal gekomen was. Hier kan ze lekker tot rust komen en leren dat mensen niet eng zijn. Zij kwam uit het land waar ze haar hele leven al had gestaan. Op haar 7e jaar had ze al meerdere veulens gehad en ze was echt heel mager. Gelukkig zijn er mensen die zich om dit soort paardjes bekommeren want ze was al flink wat kilo’s aangekomen in deze stal. Ze was nog wat angstig dus ik heb even de tijd genomen om vriendjes te worden. Omdat ze nog zo smal was, is het zadelpassen een grotere uitdaging. Hier mocht zeker nog wat meer vlees op de botjes komen. Daarom werd deze merrie niet zo veel gereden. Het zadel dat voor deze merrie gekocht was paste prima maar door de conditie heb ik aangeraden het https://zadelpasserbrabant.nl/product/prolite-pads/ te gebruiken zodat de druk op haar rug wat fijner wordt. Het was weer een geslaagd Zadelpasser Brabant consult in Vredepeel.

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X