Deze week kwam Zadelpasser Brabant bij een fantastisch paard. Een zelf gefokte ruin die nog gezellig bij zijn moeder op dezelfde stal stond. Naast het feit dat dit paard een hele goede rug heeft, had het ook een hele fijne motor achterin. Maar helaas is het paard best wel stout en eigenlijk is het paard voor de huidige ruiter niet te rijden en dat is natuurlijk heel jammer, zeker van zo een gaaf paard. Daarom kwam ik gezellig langs voor een zadelpas consult in het mooie Swartbroek. De paarden staan aan huis, dat werkt altijd lekker, je hebt dan alle ruimte.

Ook hier ben ik begonnen met het paard bekijken en bevoelen. De schouder, rug en singelgroeve maar ook de rug en de stand van de schouders. Het viel mij op dat het juist een heel mooi recht gebouwd paard was dus waar komen de klachten dan vandaan.

Daarom ben ik eerst het zadel goed gaan bekijken. Tijdens de controle piepte het zadel een beetje en ook was de boom behoorlijk flexibel. Dit https://hulseboszadels.nl/ zadel was wel iets ouder maar wel keurig onderhouden. De zadelmaker had het zadel een jaar geleden nog volledig opgevuld. Helaas waren bij controle de kussens ook erg hard en bobbelig. Dat kan nooit lekker liggen op zo een mooie rechte rug.

In overleg heb ik het zadel mee genomen naar de zadelmaker. Zij heeft het ter plekke even open gemaakt zodat we even konden kijken samen. Dit is voor mij natuurlijk super leerzaam omdat ik de zadelmakers opleiding bij https://syntrawest.be/ in Brugge volg. Daar zagen we geen breuk in de boom maar de rails snijden wel in de webbing. Dat was het kraken en piepen gelukkig. Ook de webbing van de singelstoten was aan vervanging toe dus met toestemming van de klant wordt deze ook vervangen. Ook ging de klant akkoord met het volledig opvullen van het zadel. Let op dit kost een zadelmaker 3 a 4 uur. Dit gebeurd dus echt nooit ter plekke.

Na een paar dagen was het zadel klaar en ben ik bij de klant langs geweest om het te gaan passen. Het lag meteen een heel stuk beter. Nu kan de klant lekker gaan rijden en het gedrag van dit paard zal zeker gaan veranderen! Dit zadel ligt ook een stuk mooier met de anatomische singel van MSFC https://zadelpasserbrabant.nl/product/anatomische-singels/ Dit was weer een succesvol zadelpasconsult in Swartbroek door Zadelpasser Brabant!

Recommended Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X