Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

Paarden liegen niet, dus heb je een paard dat wat lastig is, het kan zomaar zijn dat het aan je zadel ligt. Laat altijd een gediplomeerde zadelpasser komen om te kijken of je rugproblemen ziet. Hoe herken je een paard met rugproblemen?

Wat doen paarden vaak bij een rugprobleem:

pijnlijk bij borstelen/aanraken van de rug,

protest bij opzadelen of opstijgen,

met de staart zwiepen tijdens het rijden,

staart scheef dragen,

bokken/steigeren/staken tijdens het rijden,

overkruist galopperen,

overspringen in galop,

moeite met lengtebuiging,

minder presteren,

onvoldoende loslaten boven de sprong etc.

lastig achterwaarts gaan

Dit zijn allemaal tekenen dat jouw paard zich niet happy voelt. Veel mensen gaan dan alle dierenartsen, osteopaten en fysio’s af maar het kan heel goed zijn dat het probleem in het zadel zit. Is eigenlijk ook wel logisch. Bel me en we gaan samen op zoek naar een goed passende oplossing. Hoe herken je rugproblemen bij een paard?

Inmiddels heb ik mijn Master Saddle Fitter Consultant diploma op zak https://msfc.nl/ en ben ik ook al een tijdje aan de gang als zadelpasser brabant. Daarnaast volg ik bij https://syntrawest.be/ de zadelmakersopleiding. Wat is dan het verschil tussen een zadelmaker en een zadelpasser? Een zadelmaker kan jouw zadel maken en herstellen. Een zadelpasser kijkt naar je paard en naar jou en kan uit 20 verschillende zadels het meest ideale zadel vinden. Daarnaast kan een zadelpasser het zadel mbv van prolite pads, het zo leggen, dat het in de buurt van ideaal komt. Uiteraard heb ik ook een groot aanbod gebruikte dressuurzadels: https://zadelpasserbrabant.nl/gebruikte-zadels/

Kun je iemand vinden die beide opleidingen heeft gedaan? Dan ben je in 1 x klaar. Die persoon kan jouw zadel ter plekke opvullen bij kleine problemen. Heeft het zadel meer vulling of een compleet nieuwe vulling nodig? Dan zal de zadelmaker het mee nemen naar de werkplaats en later terugkomen.

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X