Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

EDIX Zadels bieden een fantastische mogelijkheid om boomloos en Semi boomloos te rijden. Voor veel paarden met wat weinig schoft en iets breder gebouwd lopen we vaak vast met de V vormige kopijzers door veel worden gebruikt. Deze kopijzers zijn geweldig voor het warmbloed sportpaard maar voor de Haflinger, Fjorden sportpaarden, helaas vaak niet. Die kopijzers gaan prikken in de schoft omdat deze paarden nu eenmaal een andere bouw hebben. Maar wat zie ik graag een Haflinger in het ZZL of een Tinker, hoe leuk is dat! Ze kunnen het allemaal net zo goed, maar moeten er wellicht iets harder voor werken. Wij hebben een goed aanbod van deze zadels: https://zadelpasserbrabant.nl/product/edix-tudor/ en de https://zadelpasserbrabant.nl/product/edix-tariq/

En dat harder werken moet dan ook met een V vormig kopijzer, terwijl dat niet bij dit type paard pas. Met Semi boomloos rijden kunnen we het zadel heel mooi passend krijgen, ook op het wat rondere paard.

Kijk voor meer informatie op https://www.edixsaddles.com/

Inmiddels heb ik al vele Edix zadels mogen afleveren in heel Nederland. Ik blijf me verbazen over wat deze zadels voor elkaar krijgen. Zo was ik in Belgie bij een pony waar al 80 zadels op hadden gelegen. Alle zadels schoven naar voren, echt op de hals. Dit was dus zadel nummer 81. Ik heb zelf ook diverse zadels op de pony gepast en zo op het oog zag ik totaal geen probleem. Wel bleek deze pony ongelijke schouders te hebben. De linker schouder stond verder naar voren dan de rechterschouder. Verder geen extreem lage schoft of een hele dikke buik. Maar puur door de beweging van de ongelijke schouders, schoof echt alles naar voren. Met angst en beven heb ik de Edix Tudor erop gelegd en inderdaad, het zadel schudde aan alle kanten maar het schoof niet naar voren. Dit schudden werd veroorzaakt door de enorme bewegende rug van deze pony waardoor het voor de ruiter in het begin wel even flink wennen was. Ik heb Sylvia van Edix even gebeld of dit wel normaal was. Zij bevestigde: na een maandje wil deze ruiter niet meer anders. En inderdaad, het was even wennen maar de combinatie is super tevreden!

Ook een paard in Limburg die erg duidelijk was over het type zadel dat ze wel of niet fijn vindt. De amazone rijdt hoog dressuur maar luistert heel goed naar haar paard. We hebben meerdere zadels op het paard gehad en inderdaad, het paard begon te staken na een paar rondjes. Uiteindelijk de Edix Tariq op het paard gelegd en ze liep als een zonnetje! Ongelooflijk als je dat verschil zag. Weer een paard blij met deze super zadels!

Inmiddels heb ik ook een aantal springzadels van Edix liggen. Bij de kindjes worden deze super vaak gebruikt.

Hier meer informatie over het mooie merk EDIX Zadels

De eigenaresse van EDIX Zadels artikelen is een echte paardenvrouw. Haar droom kwam uit toen ze 3 jaar geleden het bedrijf EDIX zadels begon. Een echt Nederlands bedrijf dat met passie, liefde en hoogwaardige materialen tuig voor paarden ontwikkelt en produceert en waar het welzijn van het paard altijd voorop staat. EDIX heeft verschillende artikellijnen, die zowel qua functionaliteit als qua stijl perfect op elkaar kunnen worden afgestemd. Alle EDIX boomloze zadels hebben het unieke vermogen om zich blijvend te kunnen aanpassen aan de altijd veranderende anatomie van je paard. Zadels die veel voorkomende zadelpas problemen niet kent, daar waar de recreatie ruiter met zijn paard vaak tegenaan loopt. En ook het resultaat voor de professionele ruiter mag er zijn! Waarbij vaak hogere prestaties kunnen worden behaald, doordat er met meer gevoel gereden kan worden. Het algemene resultaat dat we zien is, dat paarden zich vrijer kunnen bewegen en meer ontspanning in hun bewegingen laten zien.
EDIX Zadels artikelen zijn te koop bij officiële EDIX dealers wereldwijd, kijk op de dealerpagina waar voor jou de dichtstbijzijnde dealer is of stuur een e-mail naar info@edixsaddles.com voor meer informatie.

Boomloze zadels kregen in het verleden weinig aandacht  en daarmee waren ze voor lange tijd “het ondergeschoven kindje” in het totaal van de zadelmarkt. Ontwikkelingen op het vlak van met name techniek en optiek in combinatie met het gebruikscomfort van het boomloze zadel kwamen de afgelopen jaren in een stroomversnelling met als gevolg dat dit zadel zich heeft ontwikkeld tot een alternatief voor het traditionele boomzadel. Niet in de laatste plaats speelt de trend naar de algemene, groeiende behoefte tot het op een andere manier omgaan met paarden een grote rol. In die andere manier van omgang worden we ons steeds meer bewust van hoe wij met onze paarden omgaan en dienen om te gaan.

Een boomloos zadel heeft de unieke eigenschap heeft zich te kunnen aanpassen aan de anatomie van paard en ruiter. Opgebouwd door middel van diverse zachte flexibele verschillende lagen van onderscheidende materialen biedt het boomloos zadel, jou en je paard een meer wederzijds gevoel.  Vanuit dat wederzijdse gevoel, ook wel “close contact” genoemd kan een bijna onzichtbare communicatie worden opgebouwd, waar paard en ruiter één worden in beweging en samenzijn.

Veel ruiters zijn het gevoel verloren door de over ontwikkelde Equine artikelen. Artikelen die het gemak van de ruiter dienen, maar veelal de behoefte van het paard om zich vrij te kunnen bewegen uit het oog zijn verloren. Wanneer je een lange termijn resultaat wilt, zal je een communicatie met je paard dienen op te bouwen welke is gebaseerd op elkaar begrijpen en dat bereik je het beste wanneer je je paard goed kan aanvoelen. Ook is het onbeperkt kunnen bewegen essentieel voor een lange termijn resultaat. Wanneer een paard beperkt wordt door een zadel in zijn bewegingen, zal het zich niet goed kunnen ontwikkelen en een verstoorde communicatie laten zien. EDIX boomloze zadels en EDIX soft tree zadels zijn ontwikkeld om juist het voelen tussen ruiter en paard mogelijk te maken.

Daar waar veel wedstrijdruiters afhaakten vanwege het zo typisch uiterlijk van boomloze zadels, heeft EDIX Zadels nu de EDIX soft tree zadellijn geïntroduceerd. Waarmee ook de droom om het ultieme boomloze zadel te ontwikkelen voor Sylvia werkelijkheid werd! Een volledig boomloos zadel door het ontbreken van een solide of verstelbare boom, waarmee je elke beweging van het paard voelt, maar met het uiterlijk van een traditioneel zadel. Een zadel waarmee je voor de dag kan komen in de toch nog steeds zo traditionele dressuurwereld, maar wat wel aan het nieuwe bewust worden voldoet en absoluut tegemoet komt aan de behoeften van een paard, om zich vrij te kunnen bewegen onder het zadel.

Inmiddels heeft EDIX saddles in Nederland al een aardige vertegenwoordig bij de gerenommeerde zadelpassers alsook wereldwijd representaties gevonden en verspreiden de EDIX boomloze zadels zich onder de professionele ruiters als ook de vrijetijdsruiters.

#madewithloveandpassion #edixsaddles

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X