Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

Vandaag was ik bij een super leuke haflinger met haar eigenaresse in Weert. Deze luxe haflinger was net zadelmak en de amazone wilde graag een wintec zadel kopen dat ze via Marktplaats had gevonden. Dat is natuurlijk helemaal prima.

Dan gaan we een zadelpas consult doen, Eerst even kennis maken met de pony en de ruiter, dan de pony goed bekijken en goed voelen. Deze pony was super netjes opgevoed en vond alles al helemaal normaal. Dat maken we natuurlijk ook wel eens anders mee, dus top gedaan. Deze pony was hele mooi recht en in evenwicht volgens mijn metingen.

Nu bleek dat dit zadel met wol was gevuld, wat wel een beetje raar is voor een Wintec Zadel. Dus om dat toch nog even te checken heb ik het zadel opengemaakt, wat bij een Wintec Zadel niet zo heel lastig is, en inderdaad, het care systeem was eruit en het was gevuld met vol. Wel was dit netjes gedaan, de wol was goed verdeeld en nog mooi zacht.

We hebben een ander kopijzer in het zadel gedaan want degene die er nu in zat was wat wijd, waardoor het zadel ook meer bewoog dan we graag zouden willen.

Daarna is het zaak om even op te zadelen. Heel graag zie ik een zadel zonder dekje, maar bij een 3 jarige neem ik dat risico niet en gaat veiligheid voorop. Dus er ging een prachtig mooi roze dekje op en zo konden we met het rijden aan de slag. Een rug is in stand heel anders dan dynamisch, dus een zadelpas consult zonder rijden is in mijn ogen echt geen optie. Tenzij de omstandigheden zo zijn dat het niet mogelijk is, ( paard nog niet zadelmak ) anders is het echt belangrijk om de rug in beweging te zien.

Ligt het mooi recht, klappert het niet, blijft het mooi liggen, blijven de dekjes mooi liggen. Dit zijn allemaal belangrijke zaken waar we op letten.

Dit zadel vond ik persoonlijk wat klein voor de amazone maar ze kwam niet op de lepel terecht en ze kon mooi in balans mee blijven zitten. Zolang het paard niet gestoord wordt is dat voor mij nog wel een optie. Liever had ik een maatje groter gezien, daar was ook de ruimte voor maar dit zadel was al aangeschaft.

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X