Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

Uiteraard komen we heel graag langs om uw zadelprobleem te verhelpen. Heb je een paard met rugproblemen, laat je zadel een keer nakijken. Zadelpas service Brabant maakt graag een afspraak om alles te checken. We kunnen het zadel checken op fouten. We maken een template van uw paard en daarna kijken we hoe uw eigen zadel ligt. Wanneer dit goed ligt, kunt u uw paard zelf even rijden om te kijken of het ook in beweging nog steeds goed ligt.

Wanneer het zadel niet goed ligt kunnen we het vaak zo maken dat het wel fijn is voor het paard. Wellicht moeten we de hele vulling uit het zadel halen en opnieuw opvullen. Dat kan een paar dagen duren maar uw paard is u heel dankbaar! Ook werk ik veel met de prolite pad. Je kunt natuurlijk 2 x per jaar je zadel aan laten passen, maar daar wordt het niet beter van in het algemeen. Je kunt ook je paard een heel klein beetje aanpassen, dat kan met de fantastische prolite pad. Als ruiter ben ik geen fan van pads etc en ik hoorde ook altijd om me heen, een goed passend zadel heeft geen pad nodig. Dat klopt, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar een paard is in de zomer vaak wat dikker dan in de winter. Daarnaast ontwikkeld een sportpaard zich vaak in een hoog tempo. Dan is deze pad, die je op ontzettend veel verschillende manieren kunt aanpassen, een super oplossing. Het zadel moet altijd gelijkmatig zijn, maar de meeste paarden zijn ongelijkmatig in de spieren. op deze manier kun je dat prima oplossen. Zadelpas service Brabant heeft de pads altijd op voorraad.

Heel soms kan het zijn dat het zadel niet de juiste maat voor het paard heeft. Denk bijvoorbeeld aan de verkeerde boommaat of type boom. Vaak wordt alleen aan het kopijzer gedacht maar ook de bomen kunnen enorm verschillen. Mocht dit het geval zijn, kiezen we samen een goed passend zadel uit. Dat kan nieuw of een gebruikt zadel zijn. Als Zadelpas service Brabant heb ik veel zadels op voorraad.

De gebruikte zadels zijn te vinden onder https://zadelpasserbrabant.nl/gebruiktezadels

Dan nog een stukje over mij zelf

De liefde voor paarden begon al vroeg. Mijn vader ging elke dag een A pony Sandy naar het land brengen en ik moest en zou erop. Het echt ponyrijden begon toen ik 6 jaar was en Sandy echt van mij werd. Ik was niet eens in staat om een hoofdstel aan te doen maar rijden moest ik. Met behulp van ouders en broers kwam dat gelukkig goed en vele pony’s en paarden later rijd ik nog steeds met veel plezier.

vanaf mijn 13e jaar begon ik met wedstrijden rijden. Nadat het felbegeerde winstpunt in de B dressuur behaald was, deed ik nog maar 1 ding: springen. Vele jaren later was ik diverse keren Z springen geweest bij zowel de pony’s als de paarden. Aan mijn flamboyante springcarriëre kwam een einde na een trap van een paard. Naast het afscheuren van mijn voorste en achterste kruisbanden, was er nog veel meer kapot dus inmiddels ben ik 5 x aan die knie geopereerd. Springen geeft helaas teveel druk op die knie dus ben ik me gaan toeleggen op de dressuur want dat ik ook gewoon leuk. Inmiddels heb ik diverse paarden zadelmak gemaakt en opgeleid tot Z2 en ZZL dressuur. Uiteraard maak ik thuis nog graag een sprongetje. Een lekkere rit in het bos doen we ook op zijn tijd.

Naast het paardrijden zelf ben ik ook Orun instructeur, ZZL dressuur jurylid en organisator van dressuurwedstrijden onder MW Horse Events. Ook ben ik moeder van een dochter die graag pony rijdt. Vooral bij de pony’s lopen we vaak aan tegen slecht passende zadels. Tijdens het jureren zie ik ook helaas paarden en pony’s lopen die zich echt niet happy voelen. Vaak is een slecht passend zadel wel heel erg zichtbaar door klapperen etc. Hopende dat ik met zadelpasser brabant een aantal paarden kan helpen.

Om die reden ben ik de https://msfc.nl/ MSFC zadelpasser opleiding gaan doen in 2021. Zo ben ik dus een zadelpasservice in Brabant en hoop ik een vele paarden te kunnen helpen met rugproblemen die veroorzaakt worden door minder goed passende zadels. In september 2021 ben ik met 2 jarige zadelmakersopleiding in Belgie bij https://syntrawest.be/ Zo leer ik nog meer over het zadel en kan jullie en de paarden nog beter helpen. Inmiddels ben ik met module 3 bezig en zo kan ik reeds een hoofdstel en halster geheel met de hand snijden en maken. Nu zijn we met de zadels bezig. Zodat ik ook de zadels helemaal zelf kan samenstellen.

Heel graag kom ik even op locatie langs. Neem even contact met zadelpasser brabant op.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga alstublieft naar de instellingenpagina van Instagram feed om een feed te maken.

X