Telefoonnummer

0031628886342 ( graag per WhatsApp )

Email

info@zadelpasserbrabant.nl

Openningstijden

Ma/Zat 09.00- 18.00

Wat ben ik fan van deze zadels! De flexibele boom, de vorm van de kussens, de aanpasbaarheid, het gebruik van het prachtige leer. De mogelijkheid om je zadel helemaal aan te passen in jouw stijl. Dit kun je overigens ook laten matchen met je rijlaarzen. Neem daarvoor even contact met me op. Alles is mogelijk. De Anatomica Zadels staan voor kwaliteit, engelse vaardigheid en veel vrijheid in bewegen voor je paard. Zadelpasser Brabant komt heel graag langs om deze super mooie zadels aan te meten!

Bekijk het actuele aanbod: https://zadelpasserbrabant.nl/product-categorie/dressuurzadels/anatomica-zadels/ verder zijn natuurlijk alle zadels van Anatomica te bestellen.

De gedachte achter het Anatomica dressuurzadel is eenvoudig. Een paard dat ontspannen loopt heeft meer plezier in de sport en zal daardoor beter presteren. Ontspanning kan alleen worden verkregen door het paard zo veel mogelijk te ontlasten.

De manier waarop dat doel kan worden bereikt is echter gecompliceerder. Een paard kan zich alleen ontspannen wanneer het pijnvrij kan bewegen. Vanuit de ontspanning worden losse gangen met ‘schwung’ verkregen.

Om een pijnvrije beweging mogelijk te maken is het in eerste instantie nodig de anatomie van het paard te bestuderen. Daarbij moet worden bekeken welke spieren van belang zijn tijdens het bewegen. In tweede instantie kan dan worden bekeken welke technologische oplossingen er zijn bij de ontwikkeling van een zadel.

De trapeziumspier (musculus trapezius) loopt over de hals en over de schoft. Deze spier beweegt de schouder naar voren. De trapeziumspier zorgt ervoor dat het paard het been kan optillen.

De volgende spieren zijn van belang bij de beweging van het paard onder het zadel:

Trapezium-brederug
Lange rugspier-nekband
zadelboom-geroteerd
schouderblad

Door de opengewerkte boom van het Anatomica zadel krijgt de trapeziumspier optimale bewegingsruimte. Het schouderblad kan gemakkelijk onder de boom roteren. Deze vorm zorgt er tevens voor dat de nekband optimale vrijheid geniet zodat het paard zich gemakkelijk kan oprichten en inbuigen.

De tussen-ribspier (musculus iliocostalis) loopt van de 4e halswervel tot de 15e rib. Deze spier fixeert de lendenen en de ribben en zorgt voor het oprichten en de zijwaartse bewegingen van de wervelkolom. Dankzij de opengewerkte boom kan deze spier optimaal functioneren.

De brede rugspier (musculus latissimus dorsi) is vanaf de rug verbonden aan de opperarm. Deze spier zorgt voor het buigen van het schoudergewricht waardoor het been naar achter gaat.

Deze spier wordt door het Anatomica zadel ontlast doordat de kussens op de flanken extra breed zijn. Hierdoor ontstaat er geen druk op de brede rugspier. Doordat de voorste stoot door het kussen gestoken is heeft het voorbeen meer bewegingsvrijheid, wat een ruime beweging mogelijk maakt.

PRODUCTEN

De gedachte achter het Anatomica zadelconcept is eenvoudig: een paard wat ontspannen loopt heeft meer plezier in de sport en zal daardoor beter presteren. Om dit te bereiken biedt Anatomica een breed assortiment aan zadels en mogelijkheden aan.

Bekijk hier het assortiment van zadelpasser brabant: https://zadelpasserbrabant.nl/product-categorie/dressuurzadels/anatomica-zadels/

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X