Deze week heb ik uiteraard weer een aantal fijne consulten gehad maar deze sprong er wel weer tussen uit. Een fijn zadelpas consult in Vlierden. Deze klant had een superleuke 5 jarige Fries. Een heel braaf en makkelijk paard. Dit paard had wel een zeer schuine schouder wat natuurlijk top is voor de bewegingsvrijheid van het voorbeen, maar in combinatie met een korte rug is het lastig. Dit wordt lastig omdat T18, ook wel de 18e rib genoemd, wat overigens niet helemaal correct is, wat ver naar voren ligt. Omdat het zadel altijd met de boompunt 3 vingers achter het schouderblad moet liggen heb je bij een schuine schouder, minder ruimte. Neem daar een korte rug bij en de ruimte is dan beperkt. Deze ruiter had zelf echter wel een groter zadel nodig.

Voor dit paard was een prachtig schutte zadel aangemeten. Het zadel had mooie lak accenten en een prachtige lak lederen lepel. Echt fantastisch. Alleen…. het zadel was speciaal aangemeten voor deze klant met dit paard. Het zadel is nu 5 maanden oud en het begint te schuiven na een paar minuten. Ook vond de amazone dat ze niet lekker kon zitten. Deze lieve dame had proefgereden in een schutte zadel en dat was super. Haar zadel is op bestelling geleverd, inclusief alle lak accenten. Maar helaas, dit zadel zat lang niet zo lekker als het proef zadel. Wat moet je dan doen als klant? Ten eerste neem je uiteraard contact op met degene die het zadel heeft aangemeten. En helaas je raad het al, bij het verkopen van een gloednieuw zadel, staan ze direct op de stoep. Maar nu er problemen zijn, kan de zadelpasser over 2 maanden komen. 2 maanden !! Oftewel, de service van deze zadelpasser is zeer ver te zoeken. Dat is gewoon je taak, om het paard en ruiter te helpen. Ook vind ik dat je daar dus geen consultkosten voor kunt rekenen. Er is echt genoeg verdiend om nog een keer als service langs te komen.

Maar helaas, deze collega laat verstek gaan. Dus ik ben met een auto vol met zadels naar de klant gegaan. Ik heb het nieuwe schutte zadel op het paard gelegd en inderdaad, de boom is gewoon te wijd. Dat kun je oplossen door een pad of bontje maar ik begrijp ook dat wanneer je een nieuw zadel speciaal aan laat meten, dat je niet na 5 maanden al met kunst grepen wilt aan werken.

Voor deze knappe fries heb ik al mijn gebruikte zadels uit mijn auto gehaald, daar kwam een goede top 3 uit die heel goed bij dit paard paste. De eigenaar heeft op alle 3 de zadels gereden en bij de eerste was ze heel blij. Dit zadel heb ik in bruikleen gegeven tot er een oplossing is met het bestaande nieuwe zadel. Deze dame en haar paard kunnen voorlopig weer lekker vooruit. Bekijk mijn aanbod gebruikte zadels online: https://zadelpasserbrabant.nl/gebruikte-zadels/

Recommended Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X